ČO SÚ LEGENDY KOMÁRNA?

hhhhhh

ŠPECIÁLNA PONUKA PRE FIRMY

Naplánujte si s nami program na firemný teambuilding a prežite výnimočný deň s Legendami Komárna

Kontaktujte nás na tel. č. 0905 405 455

fffff

recenzia

Vážený pán Černek! 
V mene všetkých účastníkov nášho výletu k vám do Komárna, vyjadrujem Vám úprimné vrelé poďakovanie za tak krásny interaktívny výlet Legendy Komárna. Ste úžasní sprievodcovia, empatickí, ohľaduplní. Všetky aktivity boli skvelé, dokonca sme si vo voľnom čase na nádvorí dôstojníckeho pavilónu – amfiteátri vypočuli vojenskú dychovú kapelu z Olomouca. No a ozaj čerešničkou bol záver, to vaše úžasné predstavenie. Milujeme folklór, tie vaše kroje sú úžasné, a tá kapela so spevákmi, radosť počúvať. My máme malú spevácku skupinu „Bohdanovčan“, a jej členovia boli tiež unesení vašim predstavením. Želáme Vám veľa tvorivých síl do ďalších predstavení. Určite sa k Vám ešte vrátime. 

So srdečným pozdravom Ing. Mária Tomeková 
predsedníčka ZO JDS 
Bohdanovce nad Trnavou

záver ako vrchol programu

Už takmer dvadsať rokov v Dome Matice slovenskej v Komárne pôsobia mimoriadne úspešné divadelné súbory. Ich premiéry nevynecháva ani hlava štátu. Zameriavajú sa na muzikály, či už folklórne, v podaní jedinečných Slovenských rebelov, alebo tie zo 60-tych rokov v podaní prvého, profesionálneho, slovenského divadla v Komárne, Divadla Komora. Zážitok, ktorý chcete zažiť.

AKTUÁLNE PREDSTAVENIA

Písali o nás v Novom Čase ale aj v denníku Sme.

Pozrite si aj reportáž RTVS

VEDELI STE, ŽE NA NÁDVORÍ EURÓPY V KOMÁRNE MÔŽETE STRETNÚŤ KRISTOVHO ŠAMPIÓNA, KTORÉMU DODNES V CELEJ EURÓPE V NEDEĽU NA POLUDNIE ZVONIA ZVONY Z PRÍKAZU PÁPEŽA?

Kniha LEGENDY KOMÁRNA je jedinečný projekt, ktorý nám priblíži históriu mesta Komárno a prenesie nás v čase. Obsahuje množstvo informácií, fotiek z histórie, ale aj zo súčasnosti. Dozviete sa všetko o miestnej gastronómii, športoch, či o zaujímavých príbehoch zo života osobností.

LEGENDY KOMÁRNA JE KNIHA HISTORICKÝCH PAMIATOK , LEGIEND , POVESTÍ, OSOBNOSTÍ, PRÍBEHOV A ZAUJÍMAVOSTÍ

Fotografie zo svojich zbierok a archívov poskytli: Ľudovít Gráfel, Eva Dénesová, Jozef Černek, archív TASR, Martin Kučera, Milan Uhrin, Henrich Mišovič, Milan Drozd, Angelika Kopják, Samuel Janiš, Andrej Ozimy, László Pinke, Márta Panyi, Richárd Wojtowicz, Örs Orosz, Mihály Bihary, József Stefankovics, Lukáš Droppan, Peter Varga, Vlado Vojtel, Bohuslav Zemiar, Alojz Zemaník. Fotografie boli použité aj z kníh Michala Máczu, z archívov Slovenských rebelov, Dramaťáku, Divadla Komora, ale aj z facebookovej stránky Komárňanský fotoalbum, Tripy po Slovensku a z ďalších verejne dostupných zdrojov.
Editácie a grafické úpravy: Lucia Mokošová
Preklady: Friderika Hodossyová
Prvá korektúra a pripomienky: Jana Pipíšková

OBJEDNAJTE SI KNIŽKU ZA 27,5€ ALEBO EBOOK ZA 22€