Ujcov mini fest

POĎTE SA S NAMI POZRIEŤ AKO PREBIEHAJÚ PRÍPRAVY NA NAŠU NAJOBĽUBENEJŠIU UDALOSŤ ROKA, UJCOV MINIFEST ZA DOMOM V HORNEJ ZLATNEJ

UŽ XV. ROČNíK

Aj tento rok sa už po pätnástykrát, v záhrade za domom v Hornej Zlatnej, uskutoční Ujcov mini fest. Najrebelskejšia udalosť roka, ktorú organizujú Slovenskí Rebeli a Divadlo Komora.

Festival sa bude konať od 28. – 29. júla. Budeme hrať naše najnovšie predstavenia, v piatok začneme muzikálom Čaj o piatej ( Divadlo Komora) a v sobotu budeme pokračovať predstavením Milenka – život našich otcov ( Slovenskí rebeli). Okrem výborného jedla ako pizza priamo z pece, najlepších lángošov pod slnkom či už nášho každoročného neodolateľného gulášu bude vládnuť aj dobrá a rodinná atmosféra. Tak buďte teda vítaní, príďte si užiť leto s nami!

V týchto dňoch sa už neúnavne pracuje na prípravách festivalu. Poďte sa na to pozrieť…

Čo robíme:

Veľmi dlho a náročne sa robilo javisko. Doteraz sme totiž na volnej ploche mali drevené hrubé dosky, na ktoré sa kládli OSB dosky. Avšak už to bolo nestabilné, labilné a najhoršie na tom bolo, že prakticky nebolo možné vytvoriť rovinu.

Tak sme sa rozhodli pre betónovú plochu ako podklad.

Žiaľ cenová ponuka bola nad naše možnosti, preto sme sa rozhodli položiť najlacnejšiu zámkovú dlažbu. (ušetrili sme asi tretinu z ceny)

Cenovo najdostupnejšie boli ale strašne ťažké kvádre 60 x 60 x 6 cm, bola to pekelná drina, ale na koniec to naši chlapi pod vedením Martin Bunda zvládli.

Popritom sa vytvára zázemie pre účinkujúcich, čiže zľudšťuje sa podkrovie. Podkrovie slúži ako izba na prespávanie pre väčšinu členov súboru a divadla.

Pôvodný stav podkrovia

Tento rok sa prerábalo kompletne celé podkrovie, okná steny aj podlaha.Bola to riadna makačka ale stálo to za to, čo poviete?

Dievčatá čistia priestor pre kroje a šatne a popritom sa vytvára – čistí – upravuje aj celkový priestor festivalu, ako úprava záhrady, zázemie pre varenie a tak… No čo vám poviem, dosť čo fotiť, nie ešte robiť

Pamätáte si úvod veľkofilmu Titanic?

…”tá loď bola úplne nová… s tanierov ešte nikto nejedol, v luxusných posteliach ešte nikto nespal…

Tak my budeme mať na XV. ročníku Ujcovjo minifestu za domomom, úplne novú, nikdy nepoužitú…v ktorej ešte nikto…

Skúška pečenia pizze prebehla úspešne a tak sa môžete tešiť, že náš pizza majster Marek spolu s rebelskými pomocníčkami upečú pizze po ktorých sa budete zalizovať 🙂

1 Comments on “Ujcov mini fest”

  1. Tak krásne predstavenie som dlho nevidela. Vrelo odporúčam a dúfam že sa vám podarí prísť aj do Žiliny. Ešte raz ďakujem za kultúrny zážitok ♥️

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *